mandag 14. november 2011

Tilbake etter 2 flotte dager på Lillestrøm. Absolutt verdt besøket! Fikk utrolig mye input angående IKT i skolen. Som skoleleder ble foredraget fra utdanningsdirektør Tore Isaksen fra Drammen kommune en tankevekker. I vårt forrige semester leste vi mye om to- nivå og tre-nivå kommuner. Vår kommune er en typisk to- nivå kommune med enhetsledere, som vår rektor er, som videre har bare rådmann over seg. Rektor har derfor alle ansettelser, all budsjettering .... Tore Isaksen presiserte ved flere anledninger at alt innkjøp, all opplæring må styres fra toppen i kommunen. dette for å skape likhet både i dataparken, program som skal brukes, LMS, opplæring av undervisningspersonell... I vår kommune har vi 2 enheter innen skole, vi har tidligerer hatt ullikheter særlig innen IKT utstyr, dette på grunn av forskjellig prioritering av enhetsleder/rektor som sitter med all makt innen innkjøp osv.

Denne samordningen er tydelig med på å begrense de digitale skillene i norsk skole.


Drammen kommune har utarbeidet en IKT-plan som ligger ute på nett, www.iktplan.no. Vår kommune, som er endel av et større nettverk sammen med nærliggende kommuner, har vedtatt og bruke Drammen kommune sin IKT-plan, men noen tilpasninger. Anbefaler andre til å vurdere dette om dere ikke allerede har en egen IKT-plan i kommunen.

Referanse: Foredraget: "Digital kompetanse på skolen- et lederspørsmål?" av Utdanningsdirektør Tore Isaksen, Drammen kommune

3 kommentarer:

 1. Utrolig mye skrivefeil og dårlig språk i dette innlegget, men men håper dere skjønner innholdet.

  SvarSlett
 2. Ja dette skjønner jeg! Ingen problem. Takk for tips om IKT plan, dette skal jeg se nærmere på. Spurte fint om kommunen hadde tenkt å sende skoleledere på denne konferansen. Men det hadde de ikke planer om nei!

  Vi er også en to nivå kommune, der forskjellene i utstyr på de ulike skolene er SVÆRT ulik. Derfor håper jeg nå at innspill til fagleder skole skal resultere i en debatt på neste skoleledermøte! Rektor er forhindret i å møte - og da møter JEG! Jeg skal ta med meg disse argumentene du tipser om og poengtere kommuneledelsen sitt ansvar i saken. Tusen takk!

  SvarSlett
 3. TAkk for sist på Lillestrøm! Tror Drammen gjorde inntrykk på mange. De driver dette arbeidet etter en helt annerledes og mer sentralisert styringsmodell enn andre kommuner. Dette får noen til å omtale drammenserne som "stalinister". Sjøl tror jeg Drammensmodellen har mye for seg. Dyktige folk!
  ellers: materiale fra foredragene fra konferansen blir etter hvert gjort tilgjengelig på wsww.skoleledelse.no

  SvarSlett